En ny del av staden

Visionen om Vårvik

Eftersom det geografiska läget av Vårvik är så himla bra så vill vi slå ett slag för att priotera cykel och bilpoolsanvändandet. Med 5-10 min cykel till köpcentrat, 5 min till resecentrum och 5 min till city så tror vi att det mesta av ditt vardagsbehov är löst. Vad gäller barnens eller dina aktiviteter på annan ort tänker vi att man betalar för den tid man använder en bil. Inte för den tid man har den stående.

Tryggifiera. Upprusta. Utmana normer.

Vårt mantra är att vi ska göra det lätt att göra rätt. Att man som vanlig invånare kan bidra med det lilla för att påverka i det stora. Att leva klimatsmart ska bli lika lätt som att leva som ”vanligt”. Att leva klimatsmart ska bli det nya ”vanliga” tänker vi. Med Vårvik kan vi pröva normer, våga ta första steget och förhoppningsvis skapa nya hygienfaktorer. Kan Vårvik kan vi andra.

Genom att från början skapa de förutsättningar som krävs för att besökaren, bosättaren och etableraren på Vårvik ska kunna leva klimatsmart så hjälper vi alla er som vill, men inte riktigt vet hur, man på bästa vis kan bidra till det hållbara samhället.

Men, då måste du våga vara öppen för idén. Öppen för att i vissa situationer ändra ditt beteende. Men absolut inte till det sämre.

Vad händer härnäst? >>

Cykeltjej Vårvik
De unga är med på tänket från början. Vi hoppas och tror att även fler och fler av alla andra också är villiga till förändring.

Flera häftiga idéer som prövats på annan ort. Kan vi göra något liknande, eller kanske ännu bättre?