Varför Vårvik?

Att förstärka Trollhättans läge vid Göta Älv har funnits med i stadens planer sedan länge. Nu när bitar med sanering och bro faller på plats så är det dags att ta grepp om och förädla ett av Trollhättans bästa lägen, nämligen Vårvik. Anledningarna att välja Trollhättan och Vårvik är många. Här är några av dem.

Äntligen saneringsdags!

Saneringen finansieras av de intäkter som utvecklingsprojektet väntas generera, tillsammans med de saneringsbidrag som Naturvårdsverket bistår med. Gör vi inget åt föroreningarna riskerar erosion att sprida gifterna. Och vi kan äntligen utveckla området i stället för att tvingas se det förfalla i föroreningarnas grepp. Win-win så det sjunger om det.

Vårvik – för alla som vill göra rätt.

Vi är många som vill göra rätt och leva klimatsmart men vi har också en hel drös med måsten i vardagen och är ibland ganska hårt pressade som det är. På Vårvik ska vi skapa alla förutsättningarna vi kan komma på för att du ska kunna leva lika bekvämt som vanligt och ändå inte vara en belastning för miljön. Cykellivet optimeras och bilpooler ska finnas runt husknuten.

Staden binds samman

En extra länk mellan östra och västra sidan om Göta Älv skapas, Trollhättan kommer närmare älven och våra vackra vattennära miljöer optimeras och vi höjer värdet på Trollhättan som helhet. Bron gör att vi kommer närmare varann och att trycket på hårt pressade överfarter lättas upp och får ökad framkomligher som följd.

Området räddas ur sin dvala

Vi måste göra något åt gifterna där ute. Området förfaller medan vi handfallet fått titta på. Det har inte varit någon idé att rusta upp i väntan på att utredning kring saneringen behövde göras. Nu händer allt på en gång. Resultatet blir förhoppningsvis något vi ur många bemärkelser kan vara riktigt stolta över.

Fler anledningar.

Åsiktsdeklaration