En ny del av staden

Etablera verksamhet på Vårvik

Öppna filial, etablera kontor eller driv café.

Vårvik - nära till allt
Vårvik – nära till allt.

Du har nära till allt du behöver. Flygplatsen, tågstationen eller motorvägen tar dig raka vägen till exempelvis Göteborg eller Oslo. Driver du (eller vill starta upp) en verksamhet som vill arbeta så klimatsmart och personligt som möjligt i en stad som är modig, handlingskraftig och på frammarsch?

Då är Vårvik din nästa anhalt. I mikrosamhället som ska växa upp på Vårvik är det närheten, det lokala livet som ska blomstra. Så vill du öppna bageri, köttbutik, ekologiskt minilivs eller någon annan småskalig personlig verksamhet kommer det att finnas gott om utrymme. Det kommer vara enkelt att bo, arbeta och driva företag här.

Vill du följa projektet på nära håll och hålla dig uppdaterad löpande? Skicka in en intresseanmälan så är du med i loopen från början.

Filfabriken, Vårviks kronjuvel åter igen.

I den gamla Filfabriken…

Stilbyrån, först in i Filfabriken.

…som med stor vördnad rustats upp och återfått sin forna glans, finns det fantastiska möjligheter till att etablera arbetsplatser. Idéerna har varit många kring hur vi behåller det bästa från då och tar in en touch av nu och äntligen skapar vi liv på Vårvik igen!

I början av sommaren 2023 flyttade vår första hyresgäst, Stilbyrån in. En återbruksbutik som blandar just det bästa från förr med vackra ting från idag. Vill du kanske bli deras grannar? Kontakta hyresvärden för Vårviks kommersiella lokaler, Kraftstaden, genom att klicka på länken nedan.

Till Kraftstadens hemsida! >>Frågor och svar

Hur stort blir beståndet av kommersiella fastigheter?

add

Beståndet kommer att bli ca 20 000 m2.

Hur mycket kommer att bevaras av industribyggnaderna?

add

De byggnader som kan räddas kommer att bevaras och rustas upp på bästa möjliga sätt och i så stor grad som det går. Vi värnar starkt om vårt kulturarv och vill självklart att platsen ska andas den anrika historia som finns på Vårvik.

Tänker ni hållbarhet när ni bygger?

add

Nya hållbara lösningar kommer att vara ett naturligt inslag i Vårviks vardag. Med flexibilitetstänk, nya idéer och lösningar på det mesta. Det hållbara och klimatsmarta Vårvik blir ett enkelt alternativ oavsett om du är utflyktssugen, nyföretagare eller bostadssökande.

Vad blir det för affärer som etablerar sig i Vårvik?

add

Vårvik är en perfekt plats för verksamheter som vill arbeta klimatsmart och personligt i en stad som är modig, handlingskraftig och på ständig frammarsch.