Besök från Stadsdirektören

Förra måndagen bjöd på ett riktigt busigt aprilväder, men den innebar också ett celebert studiebesök på Vårvik från Trollhättans stadsdirektör Said Niklund. Niklund som är ny på sin post sedan årsskiftet 20/21 är mån om att besöka och förstå många olika platser och processer runt om i kommunen. Vi är väldigt glada att Said ville komma till oss och hoppas att vi kunde kompensera för den värme som vädret förvägrade oss.

Magnus Paulsson, Platschef för Stridsbergsbron förklarar brokonstruktionen.
Drazen Kendes, längs till vänster, projektledare för Stridsbergsbron, beskriver arbetet som just nu pågår.
Vy över brobygget från Vårvikssidan. På andra sidan älven skymtar Hjulkvarnelund.

Aktiviteten är febril på Vårvik och mycket har hänt på kort tid. Vi är många som är nyfikna på vad som händer och hur arbetet fortgår. En av dem är stadsdirektör Said Niklund som guidades runt på området av inte mindre än fyra sakkunniga. Malin Nyberg, Stadsdelsutvecklare, Drazen Kendes, Projektledare Stridsbergsbron, Lars-Erik Brag, projektledare Vårvik och Magnus Paulsson, Platschef för Stridsbergsbron bidrog alla med sina expertkunskaper för att ge Niklund en så grundlig rundtur som möjligt. Med på turen var också Frederik Hallstensson, Gatu- och parkchef, Trollhättans kommun.

Utsikt söderut över järnvägsbron från vad som kommer att bli Stridsbergsbron.
Arbetsbryggorna har nu nått fram till Konvaljön där förberedelser för klaffbrons fundament genomförs.

Vårvik är en hållbar och klimatsmart stadsdel med närhet till centrum, grönområden och allt vad Trollhättan har att erbjuda!

– Said Niklund

Niklund var väldigt mån om att få en rättvis och fullständig bild av arbetet som fortgår på Vårvik. Han besökte därför bygget vid Stridsbergsbron, det gamla Martinverket, den kvarvarande delen av sågbladsfabriken, hyveljärnsfabriken och platsen för de framtida bostadskvarteren. Dessutom gick han och resten av gruppen runt grönområdet på Knorren.

Said själv säger vid rundturens slut ”Trollhättans visioner är en stolt och innovativ stad med plats för framtiden. Den nya stadsdelen, Vårvik har alla de här delarna. Det är en hållbar och klimatsmat stadsdel med närhet till staden och med en ny bro som knyter ihop den västra sidan av staden med den östra. En stadsdel som har allt.”

Vi kommer göra allt vi kan för att Vårvik ska bli precis så, Said. Tack så mycket för besöket.

Malin Nyberg, stadsdelsutvecklare tillsammans med Said Niklund, stadsdirektör.