Vårviks aktivitetsyta

Nu är det klart!

I vanliga fall hade vi firat denna milstolpe med pompa och ståt och låtit er Trollhättebor pröva utrustningen som en del av invigningen. Men med tanke på läget med Corona så blev det invigning light istället där bara vi som varit direkt inblandade i projektet slöt upp för att testa på utrustningen.

Vi kom fram till att tillfället var perfekt för vår VD att bekänna färg, exakt hur bra form är han i egentligen? Och som spännande motståndare att utmana honom utsågs fd bandyproffset Mikael Arvidsson, även ansvarig för drift och skötsel där ute under samhällsbyggnadsförvaltningens flagg.

Till vår hjälp att drilla igång de båda herrarna hade vi sjukgymnast Helena Westlund samt friskvårdsgurun Maria Stjernkvist, båda har på olika sätt varit involverade i att ta fram och utveckla ytan under resans gång.

Snickarna, projekledare, hälsoinspiratörer och duellanter – redo för invigning i minimalt format

Dags för verkstad!

Först uppvärmning med båda våra hälsoinspiratörer Helena och Maria.

Maria Stjernkvist har en energi som smittar, inget fusk tolereras får herrarna tidigt klart för sig.

Helena Westlund går igenom vad som komma skall, lite nervositet anades bland duellanterna.

En av flera övningar som uppvärmningen bestod av.
Lite bakåtlut på Trollhättan Exploaterings VD i situpsen
Enbensbenböj som kräver sin balans

Se filmerna!

Som uppvärmning prövas utrustningen av duellanterna under guidning av våra coacher. Bl a finns en utmärkt löparbana på 400 m utmarkerad med röda stolpar. Varje 50-meterssektion är dessutom markerad. Perfekt att köra klassikern ”idioten” på 🙂

Uppvärmningsexempel 1
Uppvärmningsexempel 3
Prov på spänst ändå
Uppvärmning 2
Uppvärmningsexempel 2
Uppvärmningsexempel 4
Uppvärmningsexempel 4

And the winner is….

…Mikael Arvidsson! Som råkade springa ett varv för mycket först så Torslid såg länge ut att vara vinnaren – tills kameraövervakningen visade annat.

Två trötta herrar efter en väldigt stark batalj!

För laget, gruppen eller individualisten

I Trollhättan finns det många fina utegym och hinderbanor att välja mellan. Oavsett smak och nivå så finns det något för alla. På Vårvik har vi också tillfört lite mer hälsofrämjande inslag. Längst ut på den gröna delen av Vårvik – där fotbollsplanerna låg – anlägger vi nu en s.k aktivitetsyta. Här kommer du kunna hitta din plats oavsett om du vill träna, grilla eller bara softa en stund. I maj väntas ytan stå klar.

Inte klar än – men det går att prova den ändå.

Här finns det inte regelrätta hinder eller maskinliknande konstruktioner utan det är mer funktionell träning som är tanken här. Du använder de olika boxarna – och din egen kroppsvikt – som redskap.

Du kommer också att kunna gå hit och ta en tupplur i våra sköna liggbänkar. Varför inte kolla på när kompisen eller familjemedlemmen tränar? Du kan ju peppa från kanten 🙂

Tydligare instruktioner längre fram

Vi kommer, när allt är klart, att sätta upp små skyltar som tipsar om olika övningar. Men än så länge så är aktitivetsytan under uppbyggnad så tills vidare får ni låta fantasin styra.

Kraftstadenmedarbetare Michael Norén agerar försökskanin och provar en av bänkarna. Notera den fiffiga nackkudden.

En tricepsdrillning är inte fel i denna miljön. Här är det marknadsfolket som tar sig ton.

Klart man måste prova denna menar Kraftstaden-snickaren Hans Frisk (Bänkarna ska inte stå så nära träningsytan sen)

Mer på gång

Just nu finns det olika boxar utplacerade. Och fler hjälpmedel är på gång, liksom sittbänkar och bord att ha picknick vid. Tre stycken grillar är också snart på plats. Ytan väntas bli klar under maj månad och det är våra duktiga snickare Frank Zandhoff och Mikael Back som tillverkat dessa kreationer. Samma herrar som ligger bakom lekplatserna Macken och Skrot-nisse mm.

Hoppas nu att platsen får hållas hyfsat fredad och att vi som kommer nyttja den hjälps åt och håller rent och snyggt därute.