Glassförsäljning i Vårviks showroom!

FCT-krafter och sommarjobbare framför Vårviks showroom – som alldeles snart också fungerar som glasskiosk.

Ett samarbete som ger mersmak

Vårviks showroom stängde ner pga Corona, precis efter vi så smått börjat komma igång med vår på-plats-dialog på Drottningtorget. FCT ville börja sälja glass på Drottningtorget i väntan på att åter kunna välkomna supporters och Trollhättebor i största allmänhet tillbaka till Edsborg. Det var som upplagt för teamwork, FCT och Vårvik emellan.

Trollhättan har sedan en tid tillbaka lagt mycket kraft på nya stadsdelen Vårvik, belägen mitt i naturen, precis intill älven och ett stenkast från stan. Det går att känna på Vårvik redan nu bland dess fina grönområden, själva projektet finns utförligare beskrivet på vårvik.se. Det finns också ett showroom, som pga Coronarestriktioner varit stängt sedan en tid tillbaka. Men, i samband med att FCT önskar förse Trollhätteborna med prima SIA-glass så uppstod ett lysande tillfälle att använda och bemanna utställningsrummet igen men med ytterligare en smakfull funktion, nämligen glass.  

Så i detta blivande samarbete mellan Vårvik (Trollhättan Exploatering AB) och FC Trollhättan kommer nu showroomet ha öppet varje dag under sommaren mellan kl 11 och 21 (förutom under midsommarhelgen).

Det är superkul att lyfta Drottningtorget ytterligare, att stötta föreningslivet och berätta mer om Vårvik i ett bräde” förklarar samhällsbyggnadschef Johan Bengtsson.

Vårviks (Trollhättan Exploaterings) VD Anders Torslid fyller på med att nämna att det inte är någon tvekan om att det är mycket win-win i detta. ”Viss Vårviksinformation blir mer tillgänglig för både Trollhättebor och turister och samtidigt är det en helt ny faktor som lockar besökare till vårt showroom” forsätter han. Vem vet,  kanske kan detta medföra att något som började med ett glassug slutar med att man så småningom blir Vårviksbo?

Fler bänkar och sittplatser, vattenspel och fontän, torsdagsmarknader och nu snart också glassförsäljning är alla inslag som bidrar till den nya, livfulla känslan på Trollhättans nya drömmiga torg. Centrumutvecklare Marcus Pallvid menar att ”Sommarupplagan av Drottningtorget ger en försmak av vad nya Drottningtorgsbyggnaden kommer skapa för flöden i framtiden.”

Detta är en oerhört positiv laginsats som ger ny kraft efter Coronas framfart”, förklarar klubbens ordförande Bo ”Bobbo” Larsson. Att föreningssverige drabbats hårt har väl inte undgått någon och FC Trollhättan är inget undantag. ”I väntan på att kunna välkomna vår publik tillbaka till Edsborg så hoppas vi på härliga möten på Drottningtorget så länge” avslutar Bobbo och skickar en passning till nya såväl som gamla supportrar.

Om all logistik klaffar så är förhoppningen att detta samarbete är igång och erbjuder Trollhätteborna glass i samband med skolavslutningen på onsdag 10 juni.